Tudásesszenciák

Szakmai és belső továbbképzések tervezése

https://www.convictus.hu/jelentkezes_kepzesek_tervezese#overlay-context=users/convictusadminSzeretettel meghívjuk TUDÁSESSZENCIÁK című nyílt előadás és workshop sorozatunk 5. foglalkozására.
 Várjuk 2018. Június 12-én 17 órakor:
HOGYAN TERVEZZÜK ÚJRA A SZAKMAI KÉPZÉSEKET ÉS A BELSŐ TOVÁBBKÉPZÉSEK RENDSZERÉT?
Módszertani foglalkozás
 
Korunk egyik legnagyobb kihívása, hogy az iskola nem eléggé készíti fel a jövő szakembereit, ezért a cégeknek kell gondoskodnia a megfelelő utánpótlásról. De hogyan tegyük? Mit kérjünk és javasoljunk a KÉSZSÉG TANÁCS-ban?
Mire készítsük fel a duális hallgatóinkat, vagy a frissen felvett és a meglévő munkatársakat? MI alapján induljunk el? MiIyen szemléletet alkalmazzunk? Hogyan fejlesszünk tréningrendszert? Kik alkalmasak arra, hogy mások be/tanításában részt vegyenek oktatóként vagy mentorként? Hogyan készítsük fel őket?
A gyakorlatias wokshopon áttekintjük a munkakör- és pályaelemzésre épülő, eredményszemléletű, kompetencia-központú képzési rendszer fejlesztésének folyamatát, lépéseit és a szervezők, ill. a tananyagfejlesztők feladatait. Mintát mutatunk a moduláris felépítés létrehozásának módjára, tartalmára. Az újszerű szemlélet hozzájárulna a szakképzés teljes átgondolásához, és segítene abban, hogy hasznos javaslatokat tegyünk le a Készség Tanácsok számára, ill. megújítsuk a belső képzési rendszerünket is.  Elsősorban ajánljuk HR-eseknek és HR vezetőknek, ill olyan vezetőknek és vállalkozóknak, akiket érint a munkaerőhiány.
 
Hívja el ismerősét is, akit érdekelhet a téma!

Dátum: 2018. június 12-én 17:00-20:00 óra
Helyszín: Budapest, a pontos címről később értesítjük a résztvevőket.
Az egyszeri belépőjegy ára: 7.500,- Ft + ÁFA = 9.525,- Ft/fő

Nemzedékek és motivációik

Május 15-i foglalkozásunk témája:
 
NEMZEDÉKEK ÉS MOTIVÁCIÓIK A SZEMÉLYISÉG- ÉS PÁLYAFEJLŐDÉS TÜKRÉBEN
Elméleti és gyakorlati foglalkozás
 
Az életkorral és a történelmi-technológiai korszakokkal együtt változnak a hatások, és ezzel állapotaink és motivációink. A munkahelyeken is erősen hatnak ezek a motivációk, amelyek kulcsot adhatnak a megértéshez és a munkatársakkal kialakított vezetői kapcsolatokhoz, a sikeresen alkalmazott vezetői eszközökhöz.
A wokshopon az elmúlt 70 évben élő generációk élményeit és motivációit tekintjük át a személyiségfejlődésről és a pályafejlődésről szóló szakirodalom és a saját élményeink alapján. Keressük a kulcsokat a nemzedékek közötti hidak megteremtéséhez, és nem elégszünk meg biz. sémák ismételgetésével, amelyekről mostanában sokat lehetett hallani. Ajánljuk vezetőknek, vállalkozóknak és HR-eseknek, és mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik.
 
Hívja el ismerősét is, akit érdekelhet a téma!

Dátum: 2018. május 15-én 17:00-20:00 óra
Helyszín: Budapest, a pontos címről később a értesítjük a résztvevőket.

SZERVEZETI KIHÍVÁSOK ÉS KORSZERŰ VEZETŐI MEGOLDÁSOK

Szervezeti kihívások és korszerű vezetői megoldások

2018. április 17-én 17-20 óra között a MOHA HÁZ-ban egy olyan alapvető fejlődési modellről lesz szó, amely térképet ad a világ megértéséhez, a feltételekre adandó megfelelő sikeres válaszokhoz, amely tudásra minden vezetőnek szüksége van! Megtaláltuk a MESTERKÓDOT! A wokshopon megismerkedünk a fejlődési fázisokkal, azonosítjuk, hogy a cég, ahol dolgozunk mely szakasznál tart, és ahhoz milyen szervezeti megoldások és vezetői viselkedések illeszkednek megfelelően. A „természetes szervezetfejlesztés” során következő fejlesztési fázist is megtervezhetjük.
Ajánljuk minden vezetőnek és vállalkozónak, aki saját cégét alakítja, érteni akarja a nehézségeit is a konfliktusok forrásait, és megtervezni személyes és a szervezeti fejlesztési céljait.
 

Stressz, kiégés és megelőzése, és a boldogságforrások

A következő Tudásesszencia előadás

2018. március 20-án 17-20 óra nyílt, 3 órás elméleti és gyakorlati foglalkozásunk témája az eddigi szavazások alapján

Stressz, kiégés és megelőzése, és a boldogságforrások

Tisztázzuk a fogalmakat, meg fogjuk érteni a stressz mechanizmusát és a kiégés folyamatát. Gyakorlatokat tanulunk a negatív stresszhatások csökkentésére, és megosztjuk egymással tapasztalatainkat a bevált egyéni módszerekről és szervezeti beavatkozásokról.
Hívja el ismerősét is, akit szintén érdekelhet a téma!

Szeretettel meghívjuk egy délutáni kávéra vagy teára és egy kis éhségcsökkentő süteményre is.

Helyszín: MOHA HÁZ, 1143 Budapest, Gizella út 42-44.
Az egyszeri belépőjegy ára: 7.500,- Ft + ÁFA = 9.525,- Ft/fő
Coachként dolgozóknak: 15.000,- Ft+ ÁFA = 19.050,- Ft/ alkalom
Jelentkezési határidő: 2018. március 15. éjfél

Miben vagyok tehetséges?

Ez az első hírlevelünk. Most ünnepeljük a 25 éves évfordulónkat!
A 20. évfordulónkat 2012-ben konferenciával ünnepeltük, amelyen ügyfél cégeink képviselői megtiszteltek minket azzal, hogy együtt mutathattuk be tevékenységünket és eredményeit. Most azzal ünneplünk, hogy összefoglaljuk 25 évnyi tudásunk és tapasztalataink eszenciáját,  és megosztjuk TUDÁSESSZENCIÁK nyílt előadás és workshop sorozat keretében.  Kövessen miket a Facebookon!

Az első alkalom

2018. február 20-án 17-20 óra között tartjuk első nyílt, 3 órás elméleti és gyakorlati foglalkozásunkat. Szeretettel meghívjuk egy délutáni kávéra vagy teára és egy kis éhségcsökkentő süteményre is.
A foglalkozás címe: 

Miben vagyok tehetséges? avagy a tehetség jelei, felismerése, és tehetségprogram a munkahelyen ”

A tehetségeket a cégek erősen keresik és egyre nehezebben találják meg. Vajon tényleg kevés van, vagy csak nem vagyunk tudatában a saját tehetségünknek? Ismerjük fel sajátunkat, és lássuk meg másokban is! Vajon milyen szervezeti környezet kedvez a tehetség megjelenésének és fejlesztésének? Ilyen kérdésekről fogunk tanulni és együtt gondolkodni gyakorlatok segítségével. 

Helyszín: MOHA HÁZ, 1143 Budapest, Gizella út 42-44.
Az egyszeri belépőjegy ára: 7.500,- Ft + ÁFA = 9.525,- Ft/fő
Coachként dolgozóknak: 15.000,- Ft+ ÁFA = 19.050,- Ft/ alkalom
Feliratkozás RSS - Tudásesszenciák csatornájára