WingWave coaching

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/web/convictus.hu/www/convictus.hu/includes/menu.inc 579 sor).

Mi a WingWave coaching?

A wingwave egy szójáték, eredetileg a wing vagyis szárny, és a brainwave, agyi hullámok szóösszetételből származik. A német Cora Besser-Siegmund klinikai pszichológus három külön-külön is sikeres módszer (izomteszt, NLP, két agyfélteke stimulációja) összehangolásával különösen hatásos módszeregyüttest dolgozott ki az érzelmi blokkok oldására és az érzelmi beállítódások formálására.
Lényege: ha  pontosan megtaláljuk azt a problémát, érzelmi feldolgozatlanságban rejlő elakadást, ami a teljesítmény csökkenését okozza, a viselkedést blokkolja, akkor az egyszerű, pontosan célzott beavatkozásokkal jelentős pozitív változást lehet elérni a viselkedésben.
Mindeközben éber marad az ügyfél, teljesen kontrollálni tudja, hogy mi történik vele. Pontos állapot észleléssel biztosítjuk azt, hogy ne hibás, vélt hipotézis alapján, hanem belső valós szubjektív logika mentén tudjuk együtt megtalálni a megoldást. Bemutatjuk önnek érthetően, milyen agyi területeken mi zajlik, és mi történik akkor, ha az élményfeldolgozás blokkolódik, és az nem tudja feldolgozva továbbítani az elakadt információkat a limbikus rendszerből az agykéregbe. Azt is el magyarázzuk, hogy hogyan segít ez a technika.
A  wingwave coaching folyamatában teljesen érvényesül a test és a lélek egysége, az agyi működések különböző szintjeinek összehangolt működése. A végeredmény elengedett, kellemes érzelmi állapot, megnyugvás, önbizalom növekedés, kontroll élmény. Előfordulhat, hogy a korábbi zavaró tényező soha többet nem lesz gátja a viselkedésének, teljesítményének.
Esettől függően 1-3 alkalom szükséges lehet.
wingwave-módszer védett, DIN EN ISO 9001 alapján minősített coaching eljárás, mely kiérdemelte a német Volkswagen-konszern minőségi díját is. A Hamburgi Egyetem és a Hannoveri Egészségügyi Főiskola kutatásai tudományosan is igazolták a módszer hatékonyságát. Cégünk vezetője 2011-ben a szerző által vezetett kiképző tréningen megszerezte a szükséges képzettséget és azóta sok esetben sikeresen alkalmazta azt.
(Interjú Szatmáriné dr. Balogh Máriával: Kreatív módszeregyüttes az érzelmek feldolgozásához. Szerző: Szilágyi Katalin, http://www.hrportal.hu/hr/kreativ-modszeregyuttes-az-erzelmek-feldolgozasahoz-20111107.html)

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik alapjában véve egészségesek, de
  • valamilyen elakadás, érzelmi nehézség miatt képességeik ellenére nem úgy teljesítenek, ahogy tudnának és akarnának,
  • nem tudnak szabadulni egy megrázó élmény blokkoló hatásától, ún. posttraumatikus tünetegyüttes zavarja életüket ("Nem jutok túl rajta!" "Még mindig azon rágódom, hogy ..."),
  • magas teljesítményre készülnek (értékesítők, vezetők, versenyzők), amelyben minden apróságnak nagy szerepe lehet a végeredményre.
  Coachingként akkor alkalmazzuk, ha Ön egészséges, képes teljesíteni és motivált is, de valami akadályozza azt, hogy a képességeit kihozza magából. Különösen fontos lehet az akadályokon túllépni és a stresszt a kezelhető szinten tartani akkor, ha szereplésre készülünk:  beszédet, előadást kell tartanunk, állásinterjúra megyünk, vizsgázni fogunk, versenyre készülünk. Azáltal, hogy belső erőforrásaink aktiválódnak, kreativitásunk, önmotivációnk, és önbizalmunk megnő, célunk vizualizálódik, így tudatosan fel tudunk készülni a nagyobb teljesítményre. A teljesítménykorlátozó hiedelmeket tudatosan megszüntethetjük, és megteremthetjük belső egyensúlyunkat. Így rövid időn belül kimutatható, látványos és hosszan tartó eredményt érhetünk el, mely által szellemi teljesítményünk és konfliktustűrő képességünk megnő.

Miben segít a Wingwave?       

  • Stresszoldásban, bevésődött kritikus jelentések megváltoztatásában, saját határaink átlépésében
  • Érzéseink kezelésében, érzelmi intelligencia fejlesztésében
  • Pozitív attitűdök és énkép kialakításában, én-erősítésben
  • Testi és pszichés teljesítménynövelésben a szereplés helyzete előtt
  • Gondolkodtató feladatok sikeresebb és hatékonyabb megoldásában
  • Kreativitás fokozásában
  • Élvezeti cikkek túlzásba vitt fogyasztásának kezelésében

Kiknek szól a Wingwave módszer?

- Magánembereknek
- Üzletembereknek
- Vezetőknek
- Tanulóknak, főiskolásoknak, egyetemistáknak
- Kreatív szakmákban dolgozóknak: előadók, művészek, tervezők
- Sportolóknak
- Fogorvos által kezelt pácienseknek
Tehát mindenkinek!

Milyen területeken nyújt segítséget?

- Mindennapos stresszhelyzetek kezelése
- Konfliktushelyzetek kezelése
- Balesetek utáni szorongás
- Kreativitás növelése
- Előadások, prezentációk
- Fogorvosi kezelések
- Tárgyalási helyzetek kezelése
- Vizsgahelyzetekre való felkészülés
- Állásinterjúkra való felkészülés
- Lámpaláz, izgulás biz. helyzethet kötődően
- Művészi fellépések
- Sportversenyek
- Repüléstől, utazástól való félelem
- Ételek utáni túlzott sóvárgás
- Önelfogadás
- Teljesítményfokozás


Ajánljuk az alábbi könyv elolvasását, amelyet az ügyfeleknek szánt a szerzőpár: Cora Besser-Siegmund & Harry Siegmund: Wingwave-Coaching: Készségfejlesztés és stresszkezelés szelíd ráhatással. Z-Press Kiadó, 2011, www.z-press.hu/wingwave